Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Oυκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κίεβο εξαιτίας της κακοκαιρίας


By on 9:04 μ.μ.


Η Ουκρανία επλήγη σήμερα από ισχυρές χιονοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων παρέλυσαν οι συγκοινωνίες σε αρκετές περιοχές του Κιέβου, όπου οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν και κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην πρωτεύουσα.

  Τουλάχιστον 380 πόλεις και περιοχές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το μεσημέρι στα ανατολικά και δυτικά της χώρας, κυρίως στις περιοχές Λβιβ, Ντνιπροπετρλόβσκ και Ιβανο-Φρανκιβσκ, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

 
  "Λόγω των χιονοπτώσεων κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο", όπου το στρώμα του χιονιού έφθασε σε πάχος τα 50 εκατοστά το τελευταίο 24ωρο, αναφέρει η ανακοίνωση. Με μεγάλα προβλήματα εκτελούνται οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου-Μπορισπόλ και ξένες αεροπορικές εταιρίες όπως οι Alitalia, LOT, KLM, Lufthansa ακύρωσαν αρκετές πτήσεις τους από και προς το Κίεβο. Οι ουκρανικές αερογραμμές Ukraine International Airlines ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν όλες τις πτήσεις τους στο αεροδρόμιο του Κιέβου-Μπορισπόλ μέχρι τις 07.00 ώρα Γκρίνουιτς (09.00 ώρα Ελλάδος) της Κυριακής.
 
  Οι χερσαίες μεταφορές έχουν παραλύσει στο Κίεβο, ενώ τεράστιοι όγκοι χιονιού έχουν φράξει δρόμους και αρκετούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση.
 
  Με εκατοντάδες εκχιονιστικά μηχανήματα και 15 τεθωρακισμένα του υπουργείου Άμυνας, οι τοπικές αρχές προσπαθούν να καθαρίσουν οδικές αρτηρίες από τα χιόνια ώστε να απεγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα που αποκλείστηκαν σε αυτά. Εκατοντάδες αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί στους αυτοκινητοδρόμους της δυτικής Ουκρανίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
ΠΗΓΗ
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου