Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Καταιγίδα «τέρας» μαίνεται από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη


By on 8:02 μ.μ.



Καταιγίδα τέρας που απλώνεται από ακτή σε ακτή του Ατλαντικού κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι. Η καταιγίδα που το μέγεθός της είναι πρωτοφανές εκτείνεται από την περιοχή του  Newfoundland στις ΗΠΑ μέχρι την Πορτογαλία! Το νότιο μέρος της απλώνεται μέχρι την Καραϊβική ενώ στο βορά αγγίζει τη νότια Γροιλανδία.
Η καταιγίδα δεν είναι απλώς μεγάλη αλλά και έντονη στην έντασή της φτάνοντας στην κατηγορία 3 των τυφώνων. Η πίεση στο κέντρο του μετώπου ανέρχεται στα 953 mb και ο κυματισμός στη θάλασσα εκτιμάται μεταξύ 8 και 10 μέτρων. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες στυην περιοχή πριν κατευθυνθεί προς τη δυτική Ευρώπη όπου και σταδιακά θα αποδυναμωθεί.
Πάντως η συχνότερη εμφάνιση τέτοιων καιρικών φαινομένων σχετίζεται σύμφωνα με τους επιστήμονες με το σταδιακό λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική όπου σύμφωνα με προβλέψεις των επιστημόνων ενδεχομένως μέσα στα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα είναι η πρώτη φορά που ο αρκτικός κύκλος θα είναι ελεύθερος από πάγους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου