Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπουτάρης: Μεγάλος ηγέτης ο Κεμάλ Ατατούρκ


By on 8:29 μ.μ.



Φωτιές άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ με αφορμή μια ερώτηση που δέχθηκε για τη μετατροπή του σπιτιού του σε μουσείο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Κοττάκη «Αλλη Οψη» ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον Κεμάλ Ατατούρκ τον χαρακτήρισε μεγάλο ηγέτη, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεοτούρκων και συνεπώς ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία.

«Ανεξάρτητα με την πολιτική διάσταση, υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης, από τους μεγαλύτερους ηγέτες του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που κηρύχθηκε η επανάσταση των Νεότουρκων. Εδώ ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Παράλληλα, τόνισε πως οφείλουμε να αναδείξουμε και να σεβαστούμε την ιστορία που έχει η πόλη με τους Τούρκους και τους Εβραίους «Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη πολυεθνική, ας μην το ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε όσα έγιναν με τις διώξεις και τις γενοκτονίες αλλά είναι βλακώδες να κρατάμε μίσος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου