Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προετοιμασία επέμβασης – Αποχωρεί ο ΟΗΕ, η συγνώμη Νετανιάχου και τα όπλα της CIA


By on 12:18 π.μ.


Ως πλέον ανησυχητικό σημάδι για την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία χαρακτηρίζεται η απόφαση του ΟΗΕ να αποσύρει τους μισούς από τους 100 ξένους υπαλλήλους του που εξακολουθούν να εργάζονται στη Συρία εξαιτίας των αυξανόμενων κινδύνων.  
Η απόφαση αυτή του ΟΗΕ που αφορά κυριότερα το γραφείο του στη Δαμασκό συνιστά μια αρνητική εξέλιξη καθώς καταδεικνύει το γεγονός ότι πολύ σύντομα ακόμη και το κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας μπορεί να γίνει πεδίο μαχών ή ακόμη χειρότερα πεδίο αεροπορικών βομβαρδισμών από τις δυτικές χώρες.
Δεν είναι όμως αυτή η αποχώρηση του ΟΗΕ από τη Συρία. Στις 11 Μαρτίου είχε ανακοινωθεί η αποχώρηση 1000 κυανόκρανων από τα υψίπεδα του Γκολάν που ήταν ανεπτυγμένοι εκεί από το 1974.
Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην περίπτωση ότι πολύ  σύντομα θα επιχειρηθεί με τον ένα τρόπο ή τον άλλο μια προσπάθεια από τις δυτικές κυβερνήσεις να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με τον βασικό τους εχθρό τον Bashar Al Assad.
Η δήλωση άλλωστε του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ότι ο κυριότερος λόγος που ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία είναι το θέμα της Συρίας και των χημικών της όπλων, είναι ένα ακόμη σημάδι ότι εξυφαίνεται αποφασιστική παρέμβαση των δυτικών κυβερνήσεων στη Συρία. Ο πόλεμος που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια έχοντας διαλύσει πρακτικά τη χώρα φαίνεται πως αποτελεί και τη σημαντικότερη «τροχοπέδη» για τις ΗΠΑ στο να ασχοληθούν σχεδόν αποκλειστικά με κυριότερη απειλή για τα συμφέροντά τους το πυρηνικό Ιράν.
Παράλληλα οι φήμες περί απόπειρας δολοφονίας του Assad αν και έχουν διαψευσθεί εντούτοις επιβαρύνουν και άλλο μια κατάσταση η οποία έχει φτάσει στα όριά της. Ο πρόεδρος της Συρίας δεν έχει κάνει πάντως κάποια δημόσια εμφάνιση  ύστερα από τις φήμες περί δολοφονίας του δημιουργώντας πολλαπλά ερωτήματα για το που βρίσκεται.
Οι εκτιμήσεις ότι επίκειται κάποιας μορφής επέμβασης στη Συρία από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία έρχονται να επιβεβαιωθούν και από δημοσιεύοντα του αμερικανικού Τύπου όπως αυτό των NYTimes στα οποία αναφέρεται πως η CIA ανοικτά πλέον εξοπλίζει τους αντάρτες της Συρίας με μυστικές πτήσεις.
Πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του 2012 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 160 πτήσεις από αεροσκάφη της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Καττάρ και τα οποία προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Esenboga κοντά στην Άγκυρα και από εκεί οδικώς μεταφέρονται στη Συρία. Άλλες πτήσεις γίνονται και από άλλα αεροδρόμια στην Τουρκία αλλά και την Ιορδανία, ενώ το παραδοτέο πολεμικό υλικό στους αντάρτες προέρχεται τόσο από τα αποθέματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν όσο και από τρίτες χώρες όπως η Κροατία. .
Η «διαρροή» των παραπάνω πληροφοριών μόνο τυχαία δεν είναι βέβαια καθώς μέσω αυτών επιχειρείται να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη ότι η οριστική εμπλοκή των δυτικών δυνάμεων επίκειται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου