Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Είσαι άνεργος; 4.160 θέσεις εργασίας με 25 ευρώ μεροκάματο


By on 7:48 μ.μ.


Οι παραγωγοί φράουλας αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας! Προσφέρουν πενθήμερη εργασία σε Έλληνες εργάτες με μεροκάματο 25€...
Ως μια απίστευτη «όαση» στην «έρημο» της ελληνικής ανεργίας φαντάζει η κίνηση που κάνουν 116 παραγωγοί – καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα. Aναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας.

Μόνο που οι εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο χρόνος πιέζει αναφέρουν πηγές από την πλευρά των παραγωγών. Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία σε χιλιάδες Έλληνες με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.

Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Είναι πολύ πιθανό τα μεροκάματα να είναι περισσότερα ίσως και εφτά την εβδομάδα ή και περισσότερες ώρες, που μπορούν να «ανεβάσουν» την αμοιβή, την οποία ο ενδιαφερόμενος εκ των προτέρων θα γνωρίζει πριν αποδεχθεί μια τέτοια θέση εργασίας.

Οι εξαγωγές της φράουλας αγγίζουν ετησίως τα εκατό εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό το μέγεθος αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για την τοπική αλλά για την συνολική οικονομία της χώρας. Μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες στη Νέα Μανωλάδα, γίνεται μια προσπάθεια από τη μια να αντιστραφεί το κλίμα που δημιουργήθηκε και από την άλλη να μην καταστραφεί η προοπτική της οικονομίας και της καλλιέργειας φράουλας.


Σύμφωνα με άλλες πηγές για τους αλλοδαπούς εργάτες – στην πλειοψηφία τους από το Μπαγκλαντές – η καλλιέργεια της φράουλας αποφέρει συνολικά ένα εισόδημα περί τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων καταλήγει στην οικονομία του Μπαγκλαντές, καθώς οι περισσότεροι εργάτες στέλνουν την αμοιβή τους στις οικογένειές τους.

gkourou

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου