Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

5 tips: Πώς θα αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε!


By on 8:18 μ.μ.


Είναι γνωστό πως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας.Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να «ευεργετηθούν» από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και ποιες λειτουργούν ως εμπόδιο στην διαδικασία;



1. Παράξενο αλλά αληθινό: η βιταμίνη C επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι «αντιπαραγωγικές» όσον αφορά στο μαύρισμα.

2. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα πεπόνια, τα ψάρια κ.α.

3. Αποφύγετε τα τηγανητά, πιάτα με πλούσιες σάλτσες και παστά για να μην γίνεται επιρρεπείς σε εγκαύματα.

4. Πίνετε άφθονο νερό ή φάτε καρπούζι. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ λειτουργεί και ως θερμο-ρυθμιστής, διατηρώντας σωστή την θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, όταν είστε στον ήλιο, ιδρώνετε και το σώμα σας χάνει σταδιακά νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αφυδατώνεται και να γίνεται πιο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να διατηρήσετε όλα τα παραπάνω σε ισορροπία.


5. Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα, καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά σας κάνουν να χάσετε περισσότερα υγρά

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου