Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η καλλονή μητέρα της Τζολί που πέθανε από καρκίνο στα 56- Ένας θάνατος που στιγμάτισε την ηθοποιό


By on 8:05 μ.μ.


§  Ποτέ δεν θα είμαι τόσο καλή μητέρα όσο αυτή» υποστηρίζει η...

§  Αντζελίνα Τζολί αναφερόμενη στη μητέρα της που έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνια χτυπημένη από τον καρκίνο. Ποια είναι όμως, η Μαρσελίν Μπερτράντ, η καλλονή μητέρα της διάσημης ηθοποιού και ποιος ο ρόλος που έπαιξε ο χαμός της στη συγκλονιστική της απόφαση να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή; Η γεννημένη το 1950 στο Ιλινόις Μαρσελίν Μπερτράντ παντρεύτηκε τον πατέρα της Αντζελίνας Τζολί, τον ηθοποιό Γιον Βόιτ, το 1971. Μαζί του απέκτησε δυο παιδιά, την 37χρονη σήμερα Αντζελίνα και τον 40χρονο, επίσης ηθοποιό, Τζέιμς Χέιβεν. Η Μαρσελίν Μπερτράντ αρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός, ωστόσο, λίγο αργότερα την απορρόφησε η παραγωγή ταινιών και οι φιλανθρωπίες.

§  Ο δεσμός της με τον ανθρωπιστή Tζον Ντρούντελ στάθηκε καθοριστικός καθώς την κόλλησε το «μικρόβιο» της φιλανθρωπίας και της προσφοράς. Ετσι η Μαρσελίν Μπερτράντ ίδρυσε διάφορους οργανισμούς που παρείχαν βοήθεια σε πρόσφυγες ενώ συμμετείχε ενεργά και στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο αφού διαγνώστηκε ότι πάσχει από την ασθένεια αυτή το 1999.

 Στα χνάρια της περπατά και η πολυαγαπημένη της κόρη, γνωστή για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, αλλά από σήμερα και για τον αγώνα της για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών όλου του κόσμου για τον καρκίνο, μετά την αποφασή της να δημοσιοποιήσει την προληπτική διπλή μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη.

§  Πέντε χρόνια μετά το γάμο της με τον ηθοποιό Γιον Βόιτ έρχεται το διαζύγιο. Σύμφωνα με τη βιογραφία της Αντζελίνας Τζολί που υπογράφει ο Αντριου Μόρτον, η Μαρσελίν «παράτησε» την κόρη της όταν ήταν ενός έτους, αφήνοντάς την στη φροντίδα δύο γυναικών. Στην πορεία των χρόνων οι διαφορές μάνας και κόρης λύθηκαν και αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός, που κράτησε μέχρι το θάνατο της Μαρσελίν Μπερτράντ τον Ιανουάριο του 2007 σε ηλικία 56 ετών, ύστερα από την οκταετή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο των ωοθηκών.

 «Ο θάνατος από καρκίνο στέρησε από την Μαρσελίν Μπερτράντ, την ευκαιρία να γίνει γιαγιά, ένας ρόλος για τον οποίο ήταν γεννημένη» ανέφερε σε συνέντευξή της η διάσημη ηθοποιός η οποία εξασφάλισε στα παιδιά της ότι δεν θα τη στερηθούν, όπως αυτή τη δικιά της μητέρα, προχωρώντας σε διπλή προληπτική μαστεκτομή και μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις αυξημένες πιθανότητες που διέτρεψε να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.
amhtera
πηγη.fevgato.gr
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!





Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου