Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Έρχεται μαζική επιδρομή κουνουπιών.!!! Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου..


By on 3:20 μ.μ.


Έρχεται μαζική επιδρομή κουνουπιών
Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου
Με σημαντικές καθυστερήσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τιςκουνουποκτονίες στη χώρα με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων να έχουν ξεκινήσει τη τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", διαδικασία των ψεκασμών-σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας- έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες.

Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινάει μόλις τώρα, ενώ ήδη τα κουνούπια, επιτελούν το έργο τους νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, καθώς ο Χειμώνας ήταν ήπιος και η ζέστη ήρθε νωρίτερα.

Βασική αιτία της καθυστέρησης αποτελεί το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν λόγω γραφειοκρατίας να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών - ψεκασμών.  

Περιοχές υψηλού κινδύνου
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα και ο Έβρος.

Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι επίσης ο Ορχομενός, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους διαθέτοντας 700.000 ευρώ για το πρόγραμμα των ψεκασμών σε μεγάλες εκτάσεις που είναι της αρμοδιότητάς της, όπως δάση και ρέματα.

Οι δήμοι από την πλευρά τους είναι επιφορτισμένοι με μικρές παρεμβάσεις, όπως ψεκασμούς σε φρεάτια, μικρά ρέματα και πάρκα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το σχετικό έργο μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, μέχρι τώρα έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Αρτέμιδα, Ωρωπό, Αυλώνα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Γέρακα, Παλλήνη) και αναμένονται ανάλογες ενέργειες και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Στο δήμο Αθηναίων, οι ψεκασμοί στις εκτάσεις δικαιοδοσίας του έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, κυρίως στις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα σημεία με στάσιμα νερά.

Στις όχθες του Κηφισού, στο Αττικό Άλσος και στο Πεδίον του Άρεως, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, οι ψεκασμοί δεν έχουν αρχίσει, γεγονός που σε έναν βαθμό μειώνει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών που έχουν ήδη γίνει.

Στο δήμο Χαλανδρίου όπου βρίσκεται και το ρέμα, μία από τις μεγαλύτερες εστίες κουνουπιών, οι μυοκτονίες έχουν καθυστερήσει ενώ οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς στην περιοχή.

Μεταξύ των εκτάσεων στην Αττική που πρέπει να ψεκαστούν είναι επίσης το Ρέμα Πικροδάφνης, το Ρέμα Ποδονίφτη, το Ρέμα Γιαμπούρλα, η Πλατεία Πρωτομαγιάς και ο Λόφος Φινοπούλου.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου