Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δείτε τι αναμένεται να προκαλέσει η μαγνητική καταιγίδα !!


By on 1:40 μ.μ.



Με άρθρο, σας ενημερώσαμε ότι αναμένεται στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να επηρεαστεί η χώρα μας από μία μαγνητική καταιγίδα. Ποιες θα είναι όμως οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της καταιγίδας τόσο σε εμάς όσο και στα μέσα με τα οποία επικοινωνούμε ;

Σύμφωνα με συνέντευξη του επιστήμονα Νίκου Κατσαρού, αναμένεται περίπου στις 28 Μαΐου, να ξεκινήσουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να επηρεάζουν το μαγνητικό πεδίο της γης. Μερικές πιθανές επιπτώσεις που θα έχουμε θα είναι το κακό τηλεοπτικό σήμα με κάποιες διακοπές στο πρόγραμμα που παρακολουθούμε στη τηλεόραση, κακή λειτουργία των κινητών μας και του ίντερνετ (να μην έχουμε σήμα, να κολλάει το ίντερνετ ή και να πέφτει), καθώς επίσης και να σημειωθούν κάποιες ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

Τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια που θα στείλει ο ήλιος από την ισχυρή του έκρηξη, θα ταξιδέψουν προς το πλανήτη μας, με ταχύτητα ως και 1500 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο !! Το μαγνητικό πεδίο της γης, υπάρχει γι' αυτό ακριβώς το λόγο, δηλαδή για να μας προστατεύει από τέτοιου είδους μαγνητικές ή ηλιακές καταιγίδες. Χωρίς αυτό, η ζωή στο πλανήτη θα ήταν αφόρητη ως και μη υπαρκτή μετά από λίγα χρόνια.

Ωστόσο, καθώς επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας από τέτοιες καταιγίδες, επηρεάζει παράλληλα και τη ζωή στο πλανήτη μας, όπως τις τηλεπικοινωνίες και πιο σπάνια τον άνθρωπο.

Άτομα που γενικότερα έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας, καλό θα ήταν μέσα στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να μην κάνουν πολλές μετακινήσεις. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει για τη βιολογία του ανθρώπου κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους μαγνητικών καταιγίδων, άτομα με προβλήματα στη καρδιά τους παρουσιάζουν συνήθως κάποια δυσφορία. Από έρευνες φαίνεται πως επηρεάζεται και η συμπεριφορά ορισμένων μόνο ανθρώπων, δηλαδή δεν περνάν καλά ή νιώθουν ένα είδος κατάθλιψης, λόγω του ότι επιβραδύνεται η ροή του αίματος και έτσι μειώνονται τα ποσοστά οξυγόνου στον εγκέφαλο.
πηγη
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου