Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γιατί οι γυναίκες του Facebook ετοιμάζονται για ταξίδια στο εξωτερικό;


By on 1:09 μ.μ.


Αν έχετε προφίλ στο Facebook σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι οι γυναίκες το έχουν ρίξει στα ταξίδια και γράφουν διάφορα στάτους όπως "Θα πάω για 15 μέρες στη Νέα Υόρκη" ή "Ετοιμάζω Βαλίτσες για Μεξικό, πάω για 7 μέρες"; 
Τι συμβαίνει όμως και οι γυναίκες το έριξαν στα ταξίδια εν μέσω κρίσης;
Η απάντηση κρύβεται σε μία μόδα που έχει κατακλύσει το Facebook εδώ και λίγα χρόνια! Πρόκειται για καλό σκοπό! Οι φράσεις είναι ουσιαστικά κωδικοί που δείχνουν πότε έχει γενέθλια μία κοπέλα και ο στόχος είναι η αφύπνιση και η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.
Το mail στέλνεται από γυναίκα σε γυναίκα και τις καλεί να αντιστοιχίσουν το μήνα που γεννήθηκαν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Μετά πρέπει να προσθέσεις την ημερομηνία που γεννήθηκες ως διάρκεια παραμονής και προκύπτει το... ταξίδι. Για την ακρίβεια οι μήνες αντιστοιχίζονται ως εξής:
Ιανουάριος – Μεξικό
Φεβρουάριος – Λονδίνο
Μάρτιος – Μαϊάμι
Απρίλιος – Δομινικανή Δημοκρατία
Μάιος - Γαλλία
Ιούνιος – Αγία Πετρούπολη
Ιούλιος – Κροατία
Αύγουστος - Γερμανία
Σεπτέμβριος – Νέα Υόρκη
Οκτώβριος – Άμστερνταμ
Νοέμβριος – Λας Βέγκας
Δεκέμβριος – Αλάσκα
Δηλαδή, μία γυναίκα που γεννήθηκε. στις 5 Σεπτεμβρίου, θα "ταξιδέψει" για 5 ημέρες στη Νέα Υόρκη!
Ετσι προκύπτει η τάση ή meme που στόχο έχει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη μόδα ξεκίνησε από το εξωτερικό τον Οκτώβριο που είναι παγκοσμίως ο μήνας που έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους».
Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τέτοιου είδους μόδες. Ειδικά στο εξωτερικό αρθρογράφοι έχουν διατυπώσει τις επιφυλάξεις τους για αυτά τα παιχνίδια και για το κατά πόσο μπορούν να αφυπνίσουν ή να ενημερώσουν για σοβαρά ζητήματα.
Δείτε τι γράφει το mail 
Και φέτος παίζουμε πάλι ένα παιχνίδι κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ του ΜΑΣΤΟΥ. Είναι πολύ απλό, και θα ήθελα την συμμετοχή ΟΛΩΝ σας! Πέρυσι έπρεπε να γράψουμε το χρώμα του σουτιέν μας στον τοίχο μας. Για μέρες οι άντρες ήταν μπερδεμένοι...
Απορούσανε γιατί γράφουν όλα τα κορίτσια χρώματα στον τοίχο τους.
Φέτος η ιδέα είναι να ορίσουμε μια πόλη-στόχο ταξιδιού σύμφωνα με τον μήνα που γεννηθήκαμε (πιο κάτω θα δείτε μια λίστα) και η ημερομηνία γέννησης θα είναι οι μήνες που θέλετε να ταξιδέψετε. Οπότε στην κατάστασή σας θα μπορούσε να γράφει π.χ. «Θα ταξιδέψω για 21 μερες στο Λονδίνο!» (21 Φεβρουαρίου)
Ιανουάριος – Μεξικό
Φεβρουάριος – Λονδίνο
Μάρτιος – Μαϊάμι
Απρίλιος – Δομινικανή Δημοκρατία
Μάιος - Γαλλία
Ιούνιος – Αγία Πετρούπολη
Ιούλιος – Κροατία
Αύγουστος - Γερμανία
Σεπτέμβρης – Νέα Υόρκη
Οκτώβριος – Άμστερνταμ
Νοέμβρης – Λας Βέγκας
Δεκέμβριος – Αλάσκα
Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα....
Γράψτε μόνο την πρόταση που σας εκφράζει στον τοίχο σας και στείλτε το μήνυμα προσωπικά σε όλα τα κορίτσια που γνωρίζετε!
Πέρυσι αυτό το παιχνίδι κράτησε τόσο πολύ που το δείξανε και στην τηλεόραση και προσπαθούμε να κάνουμε και φέτος το ίδιο.... Παρακαλώ να σταλεί μόνο προσωπικά και μόνο σε γυναίκες!
Ευχαριστώ πολύ


ΠΗΓΗ
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου